Péct, či nepéct, aneb za co může (a nemůže) Maillardova reakce?

přednáška
Datum konání akce: 
2. 12. 2015
Začátek: 
18:00
Místo: 
Dům s pečovatelskou službou Hranice, Tovačovského 2000

Lidé odnepaměti tepelně upravovali mnohé pokrmy, a to zejména pečivo a maso. V posledních desetiletích dramaticky stoupá výskyt nádorových onemocnění. Je za tento nárůst (spolu)zodpovědná tradiční kuchyně a úprava jídel?
V přednášce se mimo jiné dozvíme, jaké látky vznikají při pečení a smažení, jaký je jejich vliv na chuť, vůni, biologickou hodnotu a toxicitu připravovaného pokrmu.

Přílohy

Péct či nepéct


Fervens was created by Design Disease for WordPress, brought to you by Smashing Magazine.
Ported to Drupal by Leow Kah Thong - Freelance Drupal Developer.